Kerstavond (volzet)
Dinsdagavond 24 december 2019
Cava “Montesquius”, Sant Sadurni d’Anoia/ feestelijk trio van tapas.
***
Gravad Laks/ Scandinavisch lekkers op onze wijze/ hovmästarsås/ Schuim van citras en tuinkruiden/ zalmkaviaar
***
Halve Canadese kreeft/ onze specialiteit/ klassiek/ kruidenboter/ om te peuzelen.
***
Ijskoud van een klassieker William’s peer/ eau-de-vie Poire Williams “G. Miclo”, d’Alsace
***
Trip Loin van damhert uit Nieuw Zeeland/ peertje vuurrood/ Brussels lof/ wildjus peer - appel - dadel/ sneeuwballetjes van amandel.
***
Gebakje Merry Christmas/ chocoladecreatie/ infuus van rood fruit/ crumble.
***
Mokka of Mighty Leaf thee/ boule de Berlin met hazelnootchocolade / hartig zoet.
Wijnen:
Loubadère, Colombard- Ugni Blanc- Gros Manseng- Sauvignon, Côtes de Gascogne’18
Chateau Glanet, Bordeaux Supérieur 2015, Magnumfles
Prijs per persoon:
Menu: €90
Passende wijnen of alcoholvrije wijnen: €20
Gelieve tijdig te reserveren: 051/30.03.06 of info@restaurantretro.be
Kerstdag ( Volzet)
woensdagmiddag 25 december 2019
Halve Canadese kreeft/ onze specialiteit/ klassiek/ kruidenboter/ om te peuzelen.
***
Ijskoud van een klassieker William’s peer/ eau-de-vie Poire Williams “G. Miclo”, d’Alsace
***
Trip Loin van damhert uit Nieuw Zeeland/ peertje vuurrood/ Brussels lof/ wildjus peer - appel - dadel/ sneeuwballetjes van amandel.
***
Gebakje Merry Christmas/ chocoladecreatie/ infuus van rood fruit/ crumble
***
Mokka of Mighty Leaf thee/ boule de Berlin met hazelnootchocolade/ hartig zoet.
Wijnen:
Loubadère, Colombard- Ugni Blanc- Gros Manseng- Sauvignon, Côtes de Gascogne’18
Chateau Glanet, Bordeaux Supérieur 2015, Magnumfles
Prijs per persoon:
Menu: €60
Supplement passende wijnen: €15
Oudejaarsavond ( Volzet)
dinsdagavond 31 december 2019
Cava “Montesquius”, Sant Sadurni d’Anoia/ feestelijk trio van tapas.
***
A la minute gebakken geelvin tonijn/ rucola/ extra vièrge olijfolie “Golden heritage”/ pesto van tuinkruiden/ tasty bite van Seeweed en Nori
***
Gebakken ganzenlever/ Granny Smith's -appel/ kwartelei/ Oosterscheldepaling/ jus van Quita Do Crasto Port - Late Bottled Vintage 2006.
***
Sorbet van the original “ Gordon’s” gin/ pipette van London dry Gin
***
Rollade van Mechelse koekoek/ Italiaanse truffel “ Podi tartuffo/ sneeuwballetjes van Polderaardappel/ Brussels grondwitlof/ cranberries
***
The End of 2019/ gebak - chocolade/ pipette van fruit/ explosie van smaken.
***
Mokka of Mighty Leaf thee/ boule de Berlin met hazelnootchocolade/ hartig zoet.
Wijnen:
Finca Bacara YEYA, Chardonnay – Moscatel de Alejandria ’18, Spanje
Chateau Glanet, Bordeaux Supérieur 2015, Magnumfles
Prijs per persoon:
Menu met geselecteerde wijnen - alcoholvrije wijnen
en water inbegrepen tot aan de koffie. 130 €
Om middernacht heffen we het glas op het nieuwe jaar met bubbels aangeboden door de chef en het ganse Retro-team.
In een amusante sfeer zetten we het jaar meteen goed in met de nodige cotillons!
Nieuwjaarsdag (volzet)
woensdagmiddag 1 januari 2020
Halve Canadese kreeft/ onze specialiteit/ klassiek/ kruidenboter/ om te peuzelen.
***
Sorbet van the original “ Gordon’s” gin/ pipette van London dry Gin
***
Genoeg gefeest? / Steak Rubia Galega / Roomsausje van Parijse champignons/ krokant winterslaatje met grondwitlof/ frietjes van bij ons .
***
Happy 2020/ hartig - zoet - chocolade/ pipette van fruit/ explosie van smaken.
***
Mokka of Mighty Leaf thee/ Boule de Berlin met hazelnootchocolade/ hartig zoet.
Wijnen:
Loubadère, Colombard- Ugni Blanc- Gros Manseng- Sauvignon, Côtes de Gascogne’18
Chateau Glanet, Bordeaux Supérieur 2015, Magnumfles
Prijs per persoon:
Menu: €60
Passende wijnen of alcoholvrije wijnen: €15